Video: Aktivnosti Odsjeka za lokalni i ekonomski razvoj Općine Visoko

Održan PRESS o upoznavanju javnosti sa aktivnostima Odsjeka za lokalni i ekonomski razvoj Općine Visoko

 

Danas je u Velikoj sali Općine Visoko održan PRESS, a tema je upoznavanje javnosti sa  redovnim aktivnostima Odsjeka  za lokalni i ekonomski razvoj, a  tiču se realizacije projekata putne infrastrukture u mjesecu novembru 2015.

Šef odsjeka za lokalni i ekonomski razvoj Emir Fejzović, istakao je na početku PRESS-a da je danas

započeto asfaltiranje ulice Izeta Kurtalića, ulice u kojoj je već završena rekonstrukcija gradske vodovodne mreže.Asfaltiranje će koštati oko 80.000 KM . Polovina  sredstava za realizaciju ovog projekta su  osigurana iz Budžeta dok drugu polovinu sredstava sufinansira Ministarstvo za ljudska prava  i  izbjeglice BiH.

Plan za naredni period je realizacija asfaltiranja Ulice visočkih brigada.

Za ovu ulicu u Budžetu Općine Visoko je izdvojeno 90.000 KM. i  također većim dijelom je  završena rekonstrukcija vodovodne mreže , te se očekuje da će radovi u ovoj ulici biti završeni do polovine mjeseca novembra.

Rezultat aktivnosti i zajedničkog djelovanja  Općine Visoko, Direkcije za ceste ZDK i izvođača radova na

regionalnim putevima na području Općine Visoko-  firme” Mušinbegović gradnja  d.o.o.”jeste  modernizacija tj.rekonstrukcija Ulice branilaca na potezu od betonskog mosta do šehidskog spomen-obilježja(Ulica branilaca) gdje su sredstva osigurana iz Budžeta Vlade ZDK i  Direkcije za ceste ZDK.

Okončane su i tenderske procedure, te će se prema Programu kapitalnih ulaganja u ovoj godini realizovati vrlo značajna dva projekta, i to Projekat izgradnje javne rasvjete ispod  Gradskih grobalja Visoko, čime se u potpunosti rješava osvjetljavanje prilaza gradu iz pravca Kiseljaka.

Drugi Projekat se odnosi na izgradnju javne rasvjete, na jednoj dionici, iz pravca Visokog prema željezničkom cestovnom prijelazu  u naselju Čekrekčije .

U toku je i izgradnja obaloutvrde na području Arnautovića i Mulića. Investitor je Agencija za  vodno područje slivova rijeke Save.

Sredinom ove godine je aplicirano za sredstva Federalnom ministarstvu  razvoja, poduzetništva  i obrta, oko 130.000 Km zajedno sa sufinansiranjem Općine Visoko, i dobra vijest je da su sredstva odobrena, te se odnose na izgradnju pješačke staze od naplatnih kućica(kroz poslovnu zonu Ozrakovići) prema Vispaku.

Nakon raspisanog tendera, a sa početkom sezone građevinskih radova 2016.g. očekuje se realizacija ovog projekta.

visoko.gov.ba

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close