VGT osiguranje: Saobraćajna ogledala za sigurnost vozača i pješaka

VGT osiguranje kao društveno odgovorna kompanija inicirala je postavljanja saobraćajnih ogledala u užem gradskom jezgru u Visokom. Projekat koji je rađen u saradnji sa Općinom Visoko, uključuje postavljanje sedam saobraćajnih ogledala na gradskim raskrsnicama.

“Namjera nam je da našim vozačima vožnju učinimo ugodnijom. Nadamo se da će postavljanje ovih ogledala preduprijediti nastanak ne tako rijetkih saobraćajnih nezgoda i veoma čestih materijalnih šteta – istakao je direktor VGT osiguranja Amir Zukić.

Načelnica općine Visoko Amra Babić izrazila je zadovoljstvo implementiranim projektom, posebno zbog činjenice da je inicijativa stigla od privrednog subjekta.

“Ovo je pozitivan primjer društvene odgovornosti firme koja je povezala svoju djelatnost sa direktnom koristi za građane i zajednicu i ja se nadam da će ovakvih primjera biti još i od drugih privrednih subjekata” – istakla je načelnica Babić.

VGT osiguranje ove godine obilježava 20 godina uspješnog poslovanja i postavljanje saobraćajne signalizacije u Visokom samo je jedan od planiranih projekata kojim će se obilježiti ovaj značajni jubilej.

   VGT osiguranje

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close