VGT osiguranje: Projekt saobraćajnih ogledala na raskrsnicama i nepreglednim krivinama (Video)

POSTAVLJENO NOVIH OSAM SAOBRAĆAJNIH OGLEDALA

VGT osiguranje u saradnji sa općinom Visoko, finansira i provodi projekat postavljanja saobraćajnih ogledala na raskrsnicama i nepreglednim krivinama na području općine Visoko.

Nakon postavljanja sedam saobraćajnih ogledala na gradskim raskrsnicama u mjesecu julu ove godine, postavljeno je još osam novih u mjesnim zajednicama Moštre, Gračanica, Tušnjići  i na nekoliko gradskih raskrsnica.

 

“Analizirali smo aktivnost postavljanja prvih sedam ogledala i vidjeli smo da je ona naišla na pozitivno raspoloženje kod građana i polučila pozitivne efekte, tako da smo odlučili  da postavimo novih osam ogledala. Vjerujem da će ugodnost vožnje naših vozača upravo na ovim osjetljivim lokacijama biti bolja i da će biti manje nesreća i manje ljudskih žrtava. Nadam se da će i druge kompanije u okviru svojih djelatnosti pokrenuti projekte koji mogu olakšati i učiniti boljim život svih stanovnika općine Visoko” – izjavio je direktor VGT osiguranja Amir Zukić.

Na inicijativu VGT osiguranja do sada je postavljeno ukupno 15 saobraćajnih ogledala na širem području općine Visoko. Ovo je još jedan primjer društvene odgovornosti koju pokazuje VGT osiguranje povezujući osnovnu djelatnost sa direktnom koristi za građane i lokalnu zajednicu.

VGT osiguranje

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close