Veliko slavlje povodom malog jubileja postojanja kiseljačkih mažoretkinja

Završnim koncertom kojeg su darovali svojim roditeljima, prijateljima, sponzorima ali i svim Kiseljačanima, održanim u nedjelju uvečer u dvorani Srednje škole Kiseljak, kiseljačke su mažoretkinje zaokružile godinu koja se polako bliži kraju. Razloga za slavlje imale su napretek. Ove godine obilježavaju mali jubilej, pet godina postojanja i rada, a i s državnog prvenstva mažoretkinja Federacije BiH koje je u svibnju ove godine održano u Rami vratile su se s ukupno pet osvojenih medalja. Uspjeh na državnom prvenstvu osigurao im je sudjelovanje na Europskom prvenstvu u kolovozu u Brnu u Češkoj.

“Ove nam je godine sve u znaku broja pet. Uskoro se navršava pet godina otkako je mažoret sastav u Kiseljaku obnovio rad. S državnog prvenstva vratili smo s pet osvojenih medalja, jednom zlatnom, jednom srebrnom i tri brončane. Zlatom se okitila naša Vanja Bošnjak, Tea Komšić bila je srebrna, kadeti su obranili treće mjesto i osvojili brončanu medalju, a brončane su bile i Marija Krajina te Ana Marija Kvasina i Ana Bošnjak”, kaže Valentina Vidović, predsjednica Udruge kiseljačke mažoretkinje.

Udruga okuplja 60 članica koji su podijeljene u tri dobne skupine. Najmlađi sastav su “mrvice”, a najmanja među njima ima tek tri godine. Kiseljačke mažoretkinje proteklih su godina postale prepoznatljiv simbol Kiseljaka, ali i među najboljim veleposlanicama ovog mjesta diljem BiH i u inozemstvu. Ovakav trend planiraju nastaviti i ubuduće.

“U novoj sezoni imamo brojna gostovanja u BiH i izvan zemlje, idemo u Srbiju, Makedoniju. U planu nam je uvesti i seniorski sastav s kojim smatramo da možemo ostvariti dosta uspjeha na natjecanjima”, pojašnjava Valentina Vidović, predsjednica Udruge kiseljačke mažoretkinje.

Mažoret sastav iz Kiseljaka, dio je Saveza mažoretkinja F BiH koji broji ukupno 11 članica.

Gosti završnog koncerta kiseljačkih mažoretkinja bili su Boris Marković, mladi gitarist iz Kiseljaka, novotravničke mažoretkinje te članovi kluba “Let's dance forever”. Publika je nastupe kiseljačkih mažoretkinja i njihovih gostiju pozdravljala burnim pljeskom što je najbolji dokaz da se sav trud i rad u ovoj godini itekako isplatio…

www.magazinplus.eu – artinfo.ba

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close