Veliki solistički koncert Željka Bebeka 27. novembra u Sarajevu

Proslavlja 40 godina na muzičkoj sceni

Jedan od najznačajnijih pop-rock pjevača s ovdašnjih prostora Željko Bebek proslavit će 40 uspješnih godina na muzičkoj sceni specijalno osmišljenom koncertnom turnejom “Željko Bebek & simfonijski i tamburaški orkestar”, u okviru koje će 27. novembra nastupiti u rodnom Sarajevu, u dvorani “Mirza Delibašić” KSC Skenderija.

Ova slavljenička turneja započet će koncertom u Zagrebu 2. novembra u koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog, nastavit će se 4. novembra u beogradskom Sava centru, a nakon sarajevskog koncerta, 1. decembra uslijedit će koncert u Cankarjevom domu u Ljubljani.

Koncertna turneja “Željko Bebek & simfonijski i tamburaški orkestar” kruna je karijere Željka Bebeka kojom ova živuća rock legenda slavi 40 uspješnih godina u samom vrhu glazbene scene ovih prostora. Radi se o istinskom glazbenom spektaklu, u kojem se Bebeku na bini istodobno pridužuje čak 60 muzičara, članova Simfonijskog orkestra, uz Tamburaški orkestar Centra za tradicijsku kulturu iz Varaždina, a glazbenicima se pridružuje i Bebekov prateći rock bend.

Karizmatični Bebek vinuo se u vrh glazbene scene nekadašnje Jugoslavije početkom 70-ih kao frontman “Bijelog dugmeta” i postao sinonim najplodnijeg glazbenog razdoblja grupe koju je napustio do 1984. i započeo zavidnu solo karijeru. Za Bebeka su pisali mnogi ponajbolji glazbeni autori, Arsen Dedić, Đorđe Novković, Miroslav Rus, Zrinko Tutić…, a Bebek je njihove kompozicije svojom karakterističnim i moćnim vokalom pretvorio u hitove.

Od kultnog albuma “Kad bi’ bio bijelo dugme” Željko Bebek je s “Bijelim dugmetom” objavio devet studijskih albuma i 12 solo albuma, nekoliko live albuma i više kompilacija singlova, a protekle je godine u čast glazbenog rođendana objavljena i njegova muzička antologija s četiri CD-a.

Bebek je ovaj muzički projekt pripremao nekoliko godina, udruživši se s producentom Tomislavom Kašljevićem koji stoji iza produkcije cjelokupne koncertne turneje “Željko Bebek & simfonijski i tamburaški orkestar”. Uz njega u projektu sudjeluju i druga muzička imena, prije svih Branimir Mihaljević i Ante Gelo koji je pisao nove aranžmane za skladbe u pratnji orkestara te dirigent Josip Cvitanović.

Na predstojećem koncertu 27. novembra u Skenderiji, Bebek će otpjevati najveće hitove “Bijelog dugmeta”, kao što su “Selma”, “Ima neka tajna veza”, “Odlazim”, “Što bi dao da si na mom mjestu”, “Sve će to mila moja…”, “Tako ti je mala moja kad ljubi Bosanac”, “Sanjao sam noćas da te nemam…”, pa sve do prepoznativih hitova “Laku noć svirači”, “Gdje sam bio s kim’ sam pio”, “Kaldrma”, “Žuta ruža s Dunava”, “Tijana” i dr.

Ulaznice za koncertni spektakl “40 godina s vama – Željko Bebek & simfonijski i tamburaški orkestar” u pretprodaji se mogu kupiti u sistemu Kupikartu.ba i na blagajni Skenderije.

(FENA)

 

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close