RukometSport

Velika volja i želja daje optimizam uoči utakmice protiv Finske

Muška rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine susretima protiv Finske nastavlja kvalifikacije za evropsko prvenstvo 2018. godine u Hrvatskoj.

Prvi susret igrat će se danas od 17.30 sati u gradu Vantaa, dok je revanš na programu u nedjelju, 7. maja, u Goraždu u 20 sati.

Rukometaši BiH početkom novembra prošle godine otvorili su kvalifikacije s dva poraza, od Španije 30:21 i Austrije 23:22, i trenutno se nalaze na posljednjem mjestu u Trećoj grupi. U preostala četiri susreta očekuje ih težak zadatak u borbi za prve dvije pozicije koje direktno vode nastupu na EP.

Selektor Bilal Šuman očekuje da će njegovi izabranici u oba susreta pobijediti Fince, kako bi ostali u utrci za EP.

– Drago mi je da vidim da je prisustna velika volja i želja i to mi daje optimizam uoči susreta s Fincima. Ukoliko želimo igrati na evropskom prvenstvu, moramo pobijediti Finsku i ništa drugo osim trijumfa ne dolazi u obzir. Vjerujem da imamo kvalitet i nadam se osvajanju bodova, prvo u gostima, a onda i pred našim navijačima u Goraždu. Nakon toga možemo računati na druge stvari, otvara se druga dimenzija koja nas vodi prema evropskom prvenstvu – izjavio je Šuman.

Boje BiH u predstojećem dvomeču sa Fincima će braniti: Nebojša Grahovac, Benjamin Burić, Alen Ovčina, Anes Bečić, Muhamed Zulfić, Vladimir Vranješ, Muhamed Toromanović, Senjamin Burić, Mirsad Terzić, Nikola Prce, Marin Vegar, Duško Čelica, Marko Tarabochia, Ivan Karačić, Saša Marjanac, Josip Perić, Marko Panić i Kosta Savić.

Posljednja dva susreta kvalifikacija reprezentacija BiH će odigrati protiv Španije 14. juna u Goraždu i 17. juna protiv Austrije u Beču.

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close