Velika očekivanja: Glasali Izetbegović, Cerić, Čović, Raguž, Hadžiomerović, Suljagić, Radončić, …

Većina bh. političara i kandidata za predsjedničke funkcije na ovogodišnjim izborima obavila je glasanje još u ranim jutarnjim časovima. Donosimo kratak foto pregled sa birališta…

Očekujem zrele odluke glasača, poručio je kandidat Stranke demokratske akcije (SDA) za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović, koji je u pratnji supruge Sebije Izetbegović glasao na biračkom mjestu u Osnovnoj školi Nafija Sarajlić u Sarajevu. (Foto:AA)
izbori-u-bih-dragan-covic
Dragan Čović kandidat za člana Predsjedništva BiH  HDZ-a BiH glasao je na biračkom mjestu u Hrvatskom domu “Herceg Stjepan Kosača”. (Foto:AA)
izbori-u-bih-radoncic
Fahrudin Radončić, kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine i predsjednik SBB-a glasao je danas u 11 sati na Glasačkom mjestu Crni vrh 1, u prostorijama OŠ Hasan Kikić, u sarajevskoj općini Centar. (Foto:SBB)
izbori-u-bih-martin-raguz
Martin Raguž, kandidat za člana Predsjedništva BiH ispred HDZ 1990, nakon glasanja na glasačkom mjestu u Osnovnoj školi “Antun Branko Šimić” u Mostaru je izrazio nadu će izabrani predstavnici nove vlasti brzo povesti Bosnu i Hercegovinu prema euroatlantskim integracijama. (Foto:AA)
izbori-u-bih-ceric
Nezavisni kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine dr. Mustafa Cerić jutros je u pratnji supruge i sina izašao na glasanje. Rekao je da očekujem da nakon ovih izbora u BiH neće biti više ništa isto, i da će se desiti radikalne promjene nabolje. (Foto: Nap.ba)
izbori-u-bih-zeljka-cvijanovic
Premijerka bh. entiteta Republika Srpska i kandidatkinja SNSD-a, DNS-a i Socijalističke partije za člana predsjedništva BiH Željka Cvijanović je danas glasala u Banjoj Luci, a biračko mjesto je došla u pratnji supruga i sina. (Foto: AA)
izbori-u-bih-zlatko-i-amina-lagumdzija
Zlatko Lagumdžija, predsjednik SDP-a obavio je svoju građansku dužnost te je u prostorijama Druge gimnazije u Sarajevu, nakon dužeg čekanja u redu među građanima glasao. U izjavi za novinare rekao je da se već sada vidi da će izlaznost biti mnogo veća nego što se prognoziralo i da se nada da će narod znati prepoznati šta se radilo posljednjih godina. (Foto: Nap.ba)

 

izbori-u-bih-hadziomerovic
Kandidat Socijaldemokratske partije za bošnjačkog člana Predsjedništva BiHBakir Hadžiomerović svoju građansku dužnost obavio je na biračkom mjestu u Centru za govornu i slušnu rehabilitaciju u ulici Asima Ferhatovića u Sarajevu. Hadžiomerović je na glasanje došao s porodicom. (Foto: Radiosarajevo)
izbori-u-bih-suljagic
Emir Suljagić, kandidat za člana Predsjedništva BiH ispred Demokratske fronte (DF), glasao je na glasačkom mjestu u Osnovnoj školi “Alija Nametak” u Sarajevu, te izrazio je očekivanje da će odziv birača na današnjim izborima biti visok. (Foto:AA)

(DEPO PORTAL/aa)

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close