DR. CERIĆ: BUDITE HRABRI I ODVAŽNI – GLASAJTE!

Dr. Mustafa Cerić, nezavisni kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine, jutros je u Sarajevu glasao na Općim izborima 2014. Tim povodom, dr. Cerić se obratio i medijima:

 

„Zahvaljujem se Bogu džele še'nuhu na lijepom danu i na blagodeti slobode i demokracije.

 

Ovo je značajan dan za našu državu i zato pozivam sve građane da masovno izađu na izbore i da svojim glasovima pridonesu promjenama nabolje.

 

Posebno pozivam omladinu koja je tek stekla pravo glasa, da izađe na izbore i svojim glasom osigura sebi bolju i sretniju budućnost.

 

Draga omladino, nemojte se bojati. Budite hrabri i odvažni. Uključite se u društvene tokove. Umiješajte se u politiku prije nego se politika umiješa u vaš život. Ne dozvolite da vas vode neznalice i nesposobni.

 

Na poseban način pozivam domaćice da izađu na izbore i biraju po svom srcu, duši, umu i obrazu. One najbolje znaju kome mogu povjeriti djecu na čuvanje.

 

Kada postanem član Predsjedništva Bosne i Hercegovine, prvo ću otići u Žepče, da vidim šta mogu učiniti da se beskućnicima iz Željeznom Polju osigura krov nad glavom prije zime.

 

Također, pozivam stranke koje na izborima dobiju povjerenje građana da odmah, bez odlaganja, pristupe formiranju državne, federalne i kantonalnih vlada, da zasuču rukave i da rade tri puta više nego do sada, kako bi bar malo bio nadoknađen nerad dosadašnjih vlasti.

 

Upozoravam da nema vremena za čekanje i slavlje, jer gladni i obespravljeni ne mogu čekati. Ako im ne budu ponuđena rješenja, oni će po njih izaći na ulicu. Nova vlast ne smije to dozvoliti, već mora biti odgovorna, savjesna i efikasna i sve probleme rješavati kroz institucije, zbog mira i sigurnosti zemlje.

 

Želim da današnji dan prođe u miru i sigurnosti i da savjesno glasaju, bez pritisaka na glasače i manipulacije glasovima, kao i bez krađe bilo čijeg prava. Želim da se među svim narodima i ljudima u našoj zemlji vrati povjerenje, za dobrobit svih nas.

 

Kada dođem u državno Predsjedništvo, radit ću 24 sata i tražiti od drugih da to isto rade. Pred nama je veliki posao, a ja se nikad nisam bojao posla i nadam se da nakon ovih izbora ništa više neće biti isto kao što je do sada bilo u Bosni i Hercegovini. Predstoje nam velike promjene, zato budite spremni na hrabre odluke“.

 

Ured za odnose s javnošću

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close