KošarkaSport

Vedran Bosnić presretan: “Imamo veliko srce, a pokazali smo da imamo i ono dole”

Selektor selekcije BiH

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine pobijedila je večeras u Skenderiju selekciju Češke rezultatom 97:90.

Bh. tim je tako kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo počeo pobjedom, a selektor Vedran Bosnić je zadovoljan nakon trijumfa.

“Nismo dobro počeli. Razlog tome je što nemamo iskustvo igranja kući pred publikom. Ovaj tim ima veliko srce, ali izgorili smo u želji u prvom poluvremenu. Nismo ništa napravili kako treba u prvom poluvremenu”, rekao je Bosnić i nastavio je:

“Ofanzvino nismo bili loši, ali nismo ništa napravili u odbrani. Imali smo dobar razgovor na poluvremenu i u nastavak smo ušli mnogo više agresivnosti i okrenuli smo utakmicu u našu korist. Pokazali smo karakter i pobijedili. Sretan sam zbog momaka i trebalo im je ovo iskustvo”.

Džanan Musa je kratko s ekipom i bilo je bitno da se uklopi.

“Mi smo tim i sve radimo kao tim. Ekipa je ta koja igra, njima je bilo teško uklopiti se sa Musom, ali su mu oni svi pomogli da mu maksimalno olakšaju. Ne sjećam se kad smo zadnji put zabili 97 poena. Ako već nismo pobijedili zbog defanzive, drago mi je što smo je dobili ofanzivno”.

“Nije opravdanje, ali nismo imali iskustvo prisustva publike. Ovo je za nas iskustvo i svi žele da što više pokažu. Izgorili smo. Protivnik se razmaše u takvim situacijama i jako teško je igrati. Odlična reakcija je bila, pričali smo o nekim stvarima i sve je ispalo dobro. Pokazali smo da imamo ono dole. Mnogo sam sretan. Hvala Sarajevo, hvala svima”, rekao je Bosnić.

Naredni izazov je Bugarska.

“Bugarska nam je najteža jer smo ih dobili lagano u zadnje tri utakmice. Igraju jako dobro kući i imaju veliki motiv da igraju protiv nas nakon tri poraza. Putujemo u 5 sati ujutro i tu možemo dosta da dobijemo jer smo sa 2-0 na dobrom putu. Ne smiju nam dati 56 poena u poluvremeni. Ovi momci znaju koliko je odbrana bitna. Tako smo blizu i zašto ne bismo uzeli i to i zašto ne bismo sačekali Litvance sa 2-0 u februaru”.

SportSport

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close