Većina reprezentativaca doputovalo i spremno za utakmicu protiv Alžira

Igrači „A“ reprezentacije naše zemlje se okupljaju danas u Alžiru gdje će u srijedu odigrati prijateljsku utakmicu sa selekcijom domaćina. U hotel „Sheraton“ već su doputovali Spahić, Zukanović, Mujdža, Bešić, Salihović, Ibišević, Ibričić, Šehić, Misimović, Medunjanin, Lulić, Pjanić te letom iz Sarajeva Vranješ, Vršajević, Stevanović, Svraka, Sesar i Avdukić. Kasnije večeras dolaze Džeko i Šunjić te selektor Sušić, a samo će se Asmir Begović sutra priključiti ekipi.
Vrijeme do večere Spahić, Ibišević i Salihović su iskoristili da sa fizioteraputom Hadžibajrićem porazgovaraju o novostima u njihovim klubovima, ali i na muzičkoj sceni, te dobiju i neke stručne savjete od našeg fizioterapeuta.

Kad je riječ o utakmici sve trojica reprezentativaca napominju da je ovo okupljanje za sve izuzetno važno te, da sa nestrpljenjem očekuju svaku utakmicu.

Kapiten Emir Spahić je nesebično i požrtvovano predvodio tim kroz dosadašnje susrete te je naglasio: „Počeli smo dobro kvalifikacije, na tabeli dijelimo prvo mjesto sa Grčkom i volio bih kada bi ovu godinu završili pobjedom, ali i da poboljšamo poziciju na FIFA rang listi.“

Sejo Salihović dijeli mišljenje kapitena i dodaje: “Izazov mi je kad igram za reprezentaciju i nema razlike između prijateljskih i kvalifikacionih utakmica, tako da uvijek pokušavam igrati najbolje što mogu.“

Golove koje Vedad Ibišević postiže za svoj klub, ali i u reprezentativnim nastupima potvrđuju da se nalazi u odličnoj formi. Njegove želje se ne razlikuju puno od želja njegovih kolega, ali on posebno ističe druženje koje je jedan od velikih kvaliteta ove selekcije igrača:

„Uvijek je dobro kad se vidimo i družimo nekoliko dana, posebno što je atmosfera odlična u reprezentaciji, drugačija od one u kluboima u kojima igramo. Mene raduje svaki dolazak i svaka utakmica, a pošto je ova sa Alžirom na kraju godine dobro bi bilo da pobijedimo“.

Jedini trening naš tim će imati sutra u 18 sati, kada se u srijedu igra i utakmica, a prema riječima domaćina očekuje se oko 80.000 gledalaca.

www.magazinplus.eu – NS BiH

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close