Večeras u Litvi pada odluka: Brazil ili Baraž?

Najbolji nogometaši Bosne i Hercegovine nikada nisu bili bliže plasmanu na jedno veliko svjetsko takmičenje. Pobjeda u večerašnjoj utakmici u litvanskom Kaunasu znači direktan plasman u Brazil. Grci bi u toj situaciju sreću potražili u baražu.

Cijela zemlja je već nekoliko dana u nogometnom zanosu. “Zmajevi” koje vodi Safet Sušić, znaju da je cilj na dohvat ruke, ali isto znaju da se u utakmicu treba ući sa potpunom ozbiljnošću i što je moguće rasterećenije.

Selektor Safet Sušić je izjavio kako će BiH u utakmicu ući sa napadačkom postavom i pokušati što prije  postići pogodak, koji bi označio kraj svake napetosti. Poslije toga, smatra Sušić, sve bi došlo na svoje mjesto, a rezultat ne bi trebalo da dođe u pitanje.

Selektor nije zaboravio da upozori da igrati napadački nogomet znači i ostavljati prostor protivniku za kontranapade, pa je upozorio svoje igrače, da se moraju vraćati odbrambenim zadatcima, svaki put kada Litvanci presijeku naše akcije.

Potsjećamo, uoči zadnjeg kola kvalifikacija, BiH i Grčka su na prvom i drugom mjestu kvalifikacione grupe “G” sa 22 boda. Grčka danas dočekuje Lihtenštajn i očekuje sigurnu pobjedu, ali će mnogo više osluškivati šta se dešava u Kaunasu, odnosno kako igra naša reprezentacija. Svaka pobjeda BH nogometaša vodi  “zmajeve” na Svjetsko prvenstvo, a Grke u baraž, jer ekipa naše zemlje ima bolji omjer protiv Grčke.

U Atini smo sa Grcima odigrali 0:0, dok smo istu reprezentaciju na Bilinom Polju savladali sa 3:1. Uz to, naši imaju neuporedivo bolju gol razliku. U sportsko statističkim rubrikama uz našu reprezentaciju upisana je gol razlika +23, dok Grci imaju samo +6.

BH radio 1 će direktno prenositi utakmicu iz Kaunasa od 19 sati. Utakmicu će komentirati Salih Hadžialić, dok će stručni komentator zbivanja na odlučujućoj utakmici bit će naš proslavljeni nogometaš Predrag Pašić.

Od 22 sata i 30 minuta na “live streamu” portala bhrt.ba moći ćete pratiti specijalni program BHT 1 pod nazivom “Idemo u Brazil”. Pratićemo, svi se nadamo, slavlje navijača naše reprezentacije širom Bosne i Hercegovine.

Potsjećamo vas da je BHRT otkupio prava prikazivanja utakmica Svjetskog nogometnog prvenstva u Brazilu, te prava za prenose svih utakmice narednog ciklusa kvalifikacija.

www.magazinplus.eu – BHRT

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close