Večeras finale Eurosonga: Ćetković i Crna Gora brane čast zapadnog Balkana

Pripreme za finalno veče 59. po redu Eurosonga 2014, koje će biti održano večeras od 21 sat je u završnoj fazi, javlja Anadolija.

Nakon druge polufinalne večeri održane 8. maja, poznato je ko su finalisti ovog prestižnog muzičkog takmičenja Evrope. Od balkanskih zemalja na ovogodišnji Eurosong otišle su Slovenija, Crna Gora i Makedonija.

Makedonska predstavnica Tijana Dapčević nije se plasirala u finale Eurosonga, no crnogorski predstavnik i pjevač omiljen u svim balkanskim zemljama Sergej Ćetković, predstavljaće Crnu Goru i u finalnoj večeri.

Osim Ćetkovića i Crne Gore, u finalu će se naći i Austrija, Švajcarska, Slovenija, Poljska, Rumunija, Norveška, Grčka, Malta, Belarusija, Finska, Mađarska, Rusija, Jermenija, Azerbejdžan, San Marino, Ukrajina, Švedska, Holandija i Island.

Učešće u finalu Eurosonga 2014 ranije su osigurale i Francuska, Njemačka, Italija, Španija, Velika Britanija, te zemlja domaćin, Danska.

Ovogodišnje takmičenje za najbolju pjesmu Evrope održava se u glavnom gradu Danske, Kopenhagenu, zahvaljujući pobjedi pjesme “Only teardrops” u interpretaciji Emeli de Forest, prošlogodišnje predstavnice Danske.

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close