Vatikan: Papa s 40 tisuća mladih

Papa Benedikt XVI. u subotu predvečer sudjelovao je u ekumenskoj svečanosti ispred bazilike sv. Petra u prisutnosti 40.000 mladih kršćana – katolika, protestanata i pravoslavnih vjernika, koji su u Rim stigli u organizaciji zajednice iz Taizea na europski susret mladih.

Molitve, pjesma, ali i trenuci potpune tišine izmjenjivali su se tijekom svečanosti održane u sklopu susreta mladih koji je počeo u petak i nastavit će se do srijede.

Oko podneva većina mladih stigla je na veliku površinu Circusa Maximusa usred Rima, odabranog za mjesto okupljanja prije posjeta rimskim crkvama i večeri koju će mladi provesti u molitvi s Papom.

Među 40.000 okupljenih su mladi iz cijele Europe u dobi od 16 do 35 godina, a među njima je najviše Poljaka, prenosi Hina.

“Sastati se s 40.000 mladih iz cijele Europe izvanredno je iskustvo. Došla sam kako bih vidjela Papu. Kod mene je pola obitelji protestanske vjere, a pola je katolika”, rekla je 26-godišnja Parižanka Flora.

“Na tradicionalnim misama ponekad je teško zadržati pozornost i pohvatati poruke, a pjevana molitva kao u Taizeu vrlo je jednostavna i omogućuje nam da dijelimo vjeru na tako jednostavan način”, rekao je 23-godišnji njemački student Georg.

Bljesak.info

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close