Valentinovo – najkomercijalniji praznik na svijetu

Valentinovo ili Dan zaljubljenih planetarni je praznik ljubavi, ili su nas barem mediji uvjerili da bi trebao biti takav i da ljubav, zapravo, cvjeta baš u februaru.

Posljedično, mnogi muškarci tada slobodno pokazuju svoju emotivnu i romantičnu stranu, tako da nije rijetkost da upravo na ovaj dan zaprose svoju djevojku, dok oni koji se još nisu odlučili na taj korak troše povelike sume na poklone i razne znakove pažnje, večere, zajedničke vikende i slično.

Trgovcima je Valentinovo jedan od najdražih dana u godini jer su istraživanja pokazala da se radi o najkomercijalnijem prazniku, a naročito su sretni cvjećari i trgovci slatkišima koji profitiraju kao niti jednog drugog dana.

Istraživanja su pokazala da je najveći broj kavalira, njih 80 posto, za ovaj dan odabrao crvene ruže, fine slatkiše i seksi donje rublje.

Vjerovali ili ne, izračunali su da na današnji dan 10 miliona žena dobije bračnu ponudu, a najveći se broj njih i uda u roku od nekoliko mjeseci.

S druge strane, oni koji nisu u vezama ne vole Valentinovo, preciznije, čak 37 posto ljudi smatra ga najgorim danom u godini.

indikator

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close