-TopSLIDEPolitikaSvijet

Užas u Teksasu: Napadač ubio 14 djece u osnovnoj školi

STRAVIČAN ZLOČIN

NAORUŽANI napadač ubio je četrnaestero djece i nastavnika u osnovnoj školi u Uvaldeu, u Južnom Teksasu, objavio je guverner Gregg Abbott, prenose agencije AFP i Reuters. 

Napadač je “ubio, na okrutan i sumanut način, 14 učenika i nastavnika”, rekao je Greg Abbott.

Osumnjičenik, 18-godišnji Salvador Ramos, također je poginuo, vjerojatno u vatri kojom su odgovorili policajci u tragediji u osnovnoj školi u Robbu, 130 kilometara od grada San Antonija.

“On je izašao iz vozila. Imao je pištolj, a vjerojatno i pušku. Živio je u Uvaldeu u Teksasu. Ubili su ga policajci koji su došli na mjesto događaja”, objavio je guverner. Prije napada na školu ubio je svoju baku.

Pucnjave na javnim mjestima gotovo su svakodnevne u Sjedinjenim Državama i oružano nasilje je u porastu u velikim gradovima poput New Yorka, Chicaga, Miamija i San Francisca, napose nakon pandemije 2020.

Sredinom svibnja Ameriku je potresao rasistički napad vatrenim oružjem u kojemu je ubijeno 10 crnaca u trgovini u Buffalu, u saveznoj državi New Yorku.

index.hr

FOTO Ovo je napadač koji je ubio 14 djece i učitelja u Teksasu. Ubio i svoju baku

***

U pucnjavi koja se dogodila u osnovnoj školi u Teksasu ubijeno je 14 djece. Policija je ubila napadača.

Kako javlja BBC, 18-godišnji napadač ubio je 14 učenika i jednog učitelja u Osnovnoj školi Robb u gradu Uvalde.

Guverner Greg Abbott je rekao da je osumnjičeni u napadu bio naoružan pištoljem, a vjerovatno i puškom.

Guverner Abbott je rekao da je osumnjičeni preminuo, a vjeruje se da su ga policijski službenici ubili. Javnost je zamoljena da se skloni dok policija istražuje mjesto zločina.

Pucnjave u osnovnim školama, u kojima su učenici od pet do 11 godina, još uvijek su relativno rijetke.

Posljednji dan nastave za učenike školskog okruga bio je na rasporedu u četvrtak. Pucnjave u školama postale su česte u SAD-u, a prošle godine ih je zabilježeno 26.

Klix

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close