Uvijek u našim srcima – neponovljivi Toše Proeski bi proslavio 33. rođendan!

25. siječnja, dan je kada se fanovi i prijatelji diljem regije i šire prisjećaju svog najomiljenijeg pjevača, princa Balkana. Ovim riječima mnogi su nazivali makedonsku glazbenu zvijezdu Tošu Proeskog, koji bi da je živ danas slavio 33. rođendan!

Iako nas je prerano napustio sa svega 26 godina, iza sebe je ostavio bogatu glazbenu ostavštinu, a njegovi kolege glazbenici i prijatelji, za Tošu imaju samo riječi hvale. Toše Proeski bio je izniman vokal, s posebnom bojom glasa koju je pratila jaka emocija i lagana melankolija pa su u njegovim pjesmama mnogi pronašli sebe. Veliki čovjek i humanist, tek je mali dio svega onoga što je Toše bio za života.
Mladić kojega je nadasve prije svega krasila skromnost, uvijek je isticao da je ljubav ono što treba pokretati ljude. Njegove riječi “Ne želm da mi skidate kapu, samo želim da se ponosite mnome” i danas žive u svima onima koji su poznavali ovog velikog čovjeka, ali i onima koji nisu imali tu priliku.

Dodajmo kako će danas u Skopju biti održana i promocija knjige „Ovo nije kraj“ u kojoj su obuhvaćeni i brojni detalji iz života Toše Proeskog, autorice Sonje Aleksoske Nedelkovske.

Iako je za njegove obožavatelje vrijeme stalo 2007. godine, Toše Proeski i dalje živi kroz svoju bogatu glazbenu baštinu. Tako je i danas, sedam godina kasnije kada se fanovi brojnim događanjima prisjećaju makedonskog slavuja.

www.magazinplus.eu

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close