Općine BiHPolitika

Ustavni sud FBiH proglasio neustavnom Odluku o komunalnim taksama Grada Zenica

Predsjedavajuća Gradskog vijeća Zenice Diana Bešić obavijestila je na današnjem zasjedanju gradske vijećnike da je Ustavni sud Federacije Bosne i Hercegovine proglasio neustavnom Odluku o izmjenama i dopunama odluke o komunalnim taksama Grada Zenica.

Ustavni sud FBiH, napomenula je predsjedavajuća Bašić, ovakvu je presudu donio na svom zasjedanju bez javne rasprave od 18. juna ove godine.

“Odlučujući po zahtjevu premijera FBiH Fadila Novalića za utvrđivanje ustavnosti člana 2 Odluke o izmjenama i dopunama o komunalni taksama te zahtjeva za izdavanje privremene mjere, donio je presudu kojom se utvrđuje da pomenuta odluka nije u saglasnosti s Ustavom FBiH.

To se odnosi na dio odluke o telekomunikacijama, telefonskim i satelitskim uslugama”, kazala je predsjedavajuća Bešić, koja je dodala kako se presuda treba objaviti u službenim novinama FBiH i Grada Zenica.

“U skladu s ovom presudom, morat će se i izmijeniti Odluka o izmjenama odluke o komunalnim taksama Grada Zenica”, najavila je Bešić.

Stručne službe Gradske uprave u najskorije vrijeme trebaju pripremiti izmjenjeni tekst Odluke te ga dostaviti na usvajanje GV-u.

(Fena)

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close