Kolumne

Ustašoidi orgijaju, političari i biskupi opet šute

Tijekom jučerašnjeg popodneva potvrđeno je da policija preuzima snimke s video-nadzora kako bi se utvrdio identitet i locirali izgrednici koji su ”slavili” 10. travnja 1941. dan kada je proglašena zločinačka NDH.

Policija je pokrenula kriminalističku istragu protiv nepoznatih izgrednika, simpatizera ustaštva koji su u ponedjeljak navečer na glavnom zagrebačkom trgu, Trgu bana Jelačića veličali fašizam uz zastrašujući natpis: ”Ubij Srbina” te pozirali s crnim zastavama sa slovom ”U”.

Ekskluzivne snimke mladića zadojenih mržnjom objavio je jučer portal zagreb.info (bratski projekt proustaškog portala Dnevno.hr, op. Autografa).

Fotografije pokazuju da je riječ o tridesetak mlađih osoba identično odjevenih i ”hrabro” pokrivenih kapuljačama preko glave koji dižu desnicu ruku u znak ustaškog pozdrava.

Za pretpostaviti je da imaju neke svoje starije političke nalogodavce ili mentore. U svakom slučaju, opravdano je očekivati nove negativne reakcije iz inozemstva.

ustastvo-na-trbu-bana-jelacica-100417Policija, čini se, u kritičnom trenutku nije bila na najfrekvetnijem mjestu u gradu, a čini se ni na pustom Gornjem Gradu. Naime, skupina proustaških simpatizera razvukla je gadljive transparente na Gradecu, nedaleko od zgrade Sabora i Vlade RH.

(Prenosimo s portala Novoga lista).

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close