Uspješno realizirana akcija kontrole mladih vozača-početnika

Policijski službenici Uprave policije MUP-a Zeničko-dobojskog kantona su u skladu sa planiranim i najavljenim aktivnostima, u vremenskom periodu od 01. do 03.03.2013. godine, realizovali akciju pojačane kontrole učesnika u saobraćaju, sa posebnim akcentom na kontrolu mladih vozača-početnika i vozača mlađe starosne dobi. Aktivnosti policijskih službenika bile su usmjerene na preduzimanje represivnih mjera prema vozačima zbog činjenja prekršaja shodno Zakonu o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH, te su sankcionisani počinioci i drugih prekršaja iz pomenutog zakona.

Prilikom naznačene akcije kontrolisano je ukupno 1.237 vozača u saobraćaju, kojom prilikom je izdato 359 prekršajnih naloga. Od ovog broja, 75 vozača je sankcionisano zbog upravljanja vozilom brzinom većom od dozvoljene, 63 kontrolisana vozača su sanskcionisana zbog nekorištenja sigurnosnog pojasa tokom vožnje, 48 vozača zbog upravljanja motornim vozilom pod dejstvom alkohola, 31 mladi vozač zbog neposjedovanja znaka “P” na vozilu, 4 vozača su koristila mobilni telefon tokom vožnje, te su sačinjena 3 izvještaja o počinjenom prekršaju.

Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona nastaviće sa aktivnostima na postizanju visokog stepena bezbjednosti odvijanja saobraćaja na području Zeničko-dobojskog kantona, te će u tom smislu sprovoditi akcije redovne i pojačane kontrole učesnika u saobraćaju. I ovom prilikom, apelujemo na sve vozače da se pridržavaju svih saobraćajnih propisa, kako bi zaštitili sebe, lica koja prevoze, te druge učesnike u saobraćaju.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close