Uspješna realizacija humanitarne akcije

Općinska  načelnica Amra Babić je pokrovitelj humanitarne akcije, u  kojoj će biti posjećeno više od 40. porodica na području naše Općine, posebno onih koji žive sami, a u organizaciji  sa Omladinskim krugom Medžlisa Islamske zajednice Visoko, na čelu sa koordinatorom hfz Edin-ef Bukva, i u saradnji sa JU Centar sa socijalni rad Visoko. Planirano je posjetiti oko 40 porodica, a danas je posjećeno pola njih, te se nastavak aktivnosti planira i za sljedeću sedmicu.

Radi se  o snabdjevanju starih i iznemoglih osoba sa paketima prehrambenih artikala i sredstava za ličnu higijenu. O važnosti ovog projekta i njegovom cilju,  govorio je je Šaćir Čelebić, direktor Centra za socijalni rad Visoko:

”Bitno je posjetiti najugroženiju populaciju, tim ljudima znači mnogo naš obilazak,  i razgovor je dobro došao.  Načelnica Amra Babić je prepoznala važnost ovakvog Projekta i odobrila sredstva za njegovu realizaciju, tako da  se zahvaljujem u ime Centra za socijalni rad i u svoje ime.Cilj je da oni znaju da nisu zaboravljeni. Također,  ima dosta ljudi koji ispunjavaju prava u nekim sferama socijalne zaštite, a ne koriste ih, pa se radi na njihovoj edukaciji.”

visoko.gov.ba

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close