Uspješan start naših ragbista: BiH bolja od Bugarske 59:12

Ragbijaši Bosne i Hercegovine nadigrali su reprezentaciju Bugarske u okviru prvog kola Evropskog prvenstva Grupa 2D, te zasluženo zabilježili pobjedu od 59:12.

Domaćini su u prvoj minuti pokazali nervozu kada su napravili grešku zbog ofsajada, ali gosti to nisu iskoristili tako da su “zmajevi” preuzeli igru i do poluvremena, zahvaljujući raspoloženom Arminu Vehaboviću, napravili sigurnih 35:7. Ovaj je rezultat bio dovoljan da se u drugom dijelu utakmice igra mirnije i meč završi sigurnom pobjedom bh. reprezentacije.

Trijumf domaćina je utoliko značajniji obzirom da su ubilježili i dodatni bonus bod, tako da će svoje liderstvo započeti sa pet bodova i odličnom razlikom zgoditaka.

Pored Vehabovića, u redovima bh. selekcije, koju je prvi put vodio tandem Ermin Mušinović – Kenan Uzunović, istaknuli su se Adi Milak, Samed Smajlović, Damir Jovanović i Edin Pojskić.

Svoje prve nastupe za bh. ragbijaše zabilježio je “mostarski duo” Gabrijel Kajtazi i Josip Vukoje, koji su pokazali da se na njih može računati i u narednim mečevima.

Narednu utakmicu ragbi reprezentacija Bosne i Hercegovine, kao gost, igrat će protiv Turske, 25. oktobra u Edirnama.

www.magazinplus.eu

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close