Uspjeh tekstilne divizije AS GROUP, najavljene nove investicije i zapošljavanja

Bosanskohercegovačke tekstilne industrije Fortitudo d.o.o. Travnik i Napredak d.d. Tešanj, koje posluju u okviru AS GROUP, u toku 2014. godine proizvele su zajedno više od 430.000 odjevnih predmeta za inozemna tržišta.

Tako je Fortitudo u prošloj godini proizveo ukupno 340.000 odjevnih predmeta, od čega 85.000 ženskih kaputa i mantila, te 255.000 muških sakoa, hlača i odijela, izvezenih u Njemačku, Italiju, Švedsku, Kinu i Ameriku. Ukupni proizvodni rezultat tekstilne divizije AS GROUP upotpunio je Napredak iz Tešnja koji je u Italiju, Njemačku, i Libiju, izvezao više od 91.000 komada odjeće.

Napredak d.d. Tešanj, s tradicijom dugom skoro 60 godina, za svjetske modne brandove proizvodi gornje odjevne predmete, kao što su mantili, kaputi, jakne, blejzeri, u skladu sa svjetskim tekstilnim standardima.

Zahvaljujući uspješnom poslovanju u prethodnom periodu, omogućen je daljnji razvoj tekstilne divizije u AS GROUP. Planirana su daljnja ulaganja u nove tehnologije i zapošljavanja, iako je već u tekstilnoj diviziji AS GROUP trenutno ukupno zaposleno 1.050 radnika.

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close