USAID Sida GOLD objavio natječaj za sufinanciranje

USAID Sida GOLD objavio natječaj za sufinanciranje, tačnije Program podrške manjeg obima privatnom sektoru.

Radi se o projektu koji će pružiti podršku kompanijama iz privatnog sektora u partnerskim općinama koje imaju neposredne prilike za povećanje investicija, otvaranje novih radnih mjesta i povećanje prodaje i izvoza u skladu sa strategijom lokalnog ekonomskog razvoja (LED) partnerskih općina i u skladu sa Priručnikom o politici podrške privatnom sektoru USAID Sida GOLD projekta.

Partnerske općine i relevantno osoblje USAID Sida GOLD projekta moraju identificirati kompanije kao pogodne kandidate. Cilj je pružiti podršku partnerskim općinama da ispune uvjete certificiranja za povoljno poslovno okruženje (BFC) kako bi se pružila podrška privatnom sektoru i kompanijama koje realiziraju investicije, otvaraju nova radna mjesta i/ili povećavaju prodaju i izvoz.

Također, cilj će biti pružiti financijsku pomoć do BAM 10.000 kompanijama, gdje je prilika za investicije i otvaranje novih radnih mjesta zajednički identificirana od strane partnerske općine i osoblja USAID Sida GOLD projekta i gdje bi nedostatak pravovremene podrške kompaniji mogao spriječiti realizaciju aktivnosti.

Za Program podrške manjeg obima privatnom sektoru USAID Sida GOLD projekta mogu se prijaviti privatne kompanije iz partnerskih općina, dok se pojedinci, političke organizacije, državne institucije ili agencije i religijske grupe ne mogu prijaviti za ovaj Program.

ekapija.BA

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close