Uprkos stavovima nekih političkih partija, Budimir se sutra vraća na posao

Predsjednik Federacije BiH Živko Budimir najavio je da će nastaviti da obavlja ovu funkciju i nakon što je izašao iz pritvora, uprkos stavovima nekih političkih partija koje od njega očekuju da podnese ostavku.

(Srna)

Budimir u izjavi za federalne medije nije želio da komentariše djela za koja je osumnjičen, ali je rekao da bi ponovo potpisao sve odluke o pomilovanjima koje je donio.

“Još postoji određeni tehnički problem oko mog dolaska na posao, ali ja ću to već riješiti i to neće predstavljati problem. Namjeravam, takođe, da riješim ono što se smatra preprekom za ostvarivanje nove tranše Međunarodnog monetarnog fonda”, rekao je Budimir.

Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila juče da očekuje da će se nakon puštanja Budimira iz pritvora razriješiti situacija u vezi sa trećom tranšom Međunarodnog monetarnog fonda.

Budimir je 24. maja pušten iz mostarskog zatvora gdje je bio u pritvoru skoro mjesec dana.

Sud BiH donio je prethodno odluku o puštanju Budimira iz pritvora, nakon što je Ustavni sud BiH ranije prihvatio apelaciju Budimirovog advokatskog tima, kojom je zatraženo da Sud BiH preispita svoje rješenje o pritvoru pošto nisu postojali dokazi za njegovo pritvaranje.

Budimir je uhapšen 26. aprila pod sumnjom da je nekim odlukama o pomilovanju osuđenika prekršio zakon i zloupotrijebio ovlaštenja.

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close