Upriličen prijem za 12 nadarenih studenata općine Visoko

Prijem za 12 nadarenih studenata općine Visoko, na kojem su načelnica Amra Babić i pomoćnik u Službi za društevene djelatnosti Fehim Memić uručili rješenja za dodjelu stipendija ovim studentima, upriličena je danas u Maloj sali Općine Visoko.

„Po procjenama, na području općine Visoko, imamo 500 studenata, ali nismo uprilici da svim naši studentima obezbijedimo stipendije. To će dugoročno biti naša ambicija i naš cilj. Određeni broj studenata dobije stipendije preko Ministarstva za boračka pitanja ZDK, ali još uvijek nije počela isplata ovih stipendija, iako su ugovori potpisani već odavno. Po kriterijima koje je Općina uspostavila i po broju prijava pravo na stipnediju za nadarene studenete ostvarilo je 12 studenata. Ali, ja sam sigurna da na području općine Visoko imamo puno više nadarednih i talentovanih studenata. Želim da čestitam ovim studentima, da čestitam na naprima koje ulažu u obrazovni ciklus, hoću da dam podršku tim naporima i da znaju da je to napor koji se isplati. Ova stipendija je skromna, a isplatit ćemo je u dva dijela čim se steknu uvjeti za to“, kazala je načelnica Babić, prilikom obraćanja studentima.

Jedna od dobitnica stipendije, Elmedina Hodžić, studentica treće godine Filozofskog fakulteta u Sarajevu, Odsjek za francuski jezik i književnost, te turski jezik i književnost kazala nam je šta za nju znači ovaj stipendija:

„Stipendija za nadarene studenete mi puno znači, jer mi daje dodatno vjetar u leđa da budem bolja i da postižem više rezultata. Mislim da svaki dar, odnosno, talenat treba upotpuniti sa radom i marljivišću. Mi smo, prije svega, vrijedni studenti.“

radioq.ba

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close