Uprava za neizravno oporezivanje BiH sa SIPA-om provodi akciju “MESO”

Službenici Uprave za neizravno oporezivanje BiH u suradnji sa pripadnicima SIPA-e po nalogu Suda BiH i Tužiteljstva BiH provode akciju kodnog naziva “meso” na širem području Bosne i Hercegovine.

Akciju kodnog naziva „meso“ u 2013. godini započela je Uprava za neizravno oporezivanje BiH u saradnji sa službenicima SIPA-e. Akcija „meso“ temelji se na ranije pripremljenim i Tužiteljstvu BiH proslijeđenim izvješćima o postojanju osnove sumnje da je više pravnih i sa njima povezanih fizičkih osoba oštetilo Proračun BiH za nekoliko desetina milijuna KM, na način da je izbjegnuto plaćanje neizravnih poreza prilikom uvoza, obrade i prodaje mesa u Bosni Hercegovini. Po tom osnovu Sud BiH i Tužiteljstvo BiH izdali su 14 naredbi za postupanje koje provodi više od 20 službenika UNO i isto toliko kolega iz Državne agencije za istrage i zaštitu SIPA-a. Pomenutim naredbama na terenu izuzima se sva dokumentacija koja može biti dodatni dokazni materijal u budućem postupku pred pravosudnim organima BiH.

Posebno ističemo da je Uprava za neizravno oporezivanje u posljednje dvije godine intenzivirala sve istražne radnje vezano za otkrivanje nezakonitog uvoza i prometovanja mesa u Bosni i Hercegovini. Naglašavamo neophodnost potpune kontrole davanja poljoprivrednih poticaja i kvota za uvoz mesa u prethodnim godinama, te ujedno pozivamo nadležne entitetske inspekcijske organe nadležne za kontrolu istih da se aktivno uključe u sve kontrolne aktivnosti.

Uprava za neizravno oporezivanje BiH poziva sve građane da na našu otvorenu liniju 080 02 06 07 prijave svaki oblik utaje carine ili PDV-a. Svi pozivi su besplatni.

www.magazinplus.eu – Uprava za neizravno oporezivanje BiH

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close