Upozorenje Rukometnom savezu BiH: Riješite problem ili preuzimamo Ligu

Proteklog se vikenda trebala zakotrljati u bh. dvoranama i rukometna lopta, za početak nove sezone Premijer lige za rukometaše, ali je start u ovom bh. rangu odgođen zbog nesporazuma između vodstva RSBiH i sudijske organizacije.

Zato su se jučer u Zenici okupili predsjednici klubova-članova PLBiH, koji su formirali Udruženje premijerligaša BiH kako bi, ne dođe li do dogovora, oni preuzeli inicijativu vođenje Lige.

– Kao što je poznato, Liga nije počela zbog loših odnosa na relaciji Rukometni savez BiH – Udruženje sudija BiH, pa smo se mi, vodeći ljudi klubova, koji smo i najzainteresiraniji da takmičenje počne, odlučili uzeti stvari u svoje ruke.

Usvojili smo i zaključak da takmičenje mora početi narednog vikenda, inače mi preuzimamo vođenje Lige – kaže predsjednik Čelika Pane Škrbić, koji je bio i domaćin ovog skupa na kojem je izabran za prvog predsjednika Udruženja.

Sutra bi, kao što je najavio, i komesar takmičenja Mladen Dragičević trebao odrediti novi termin odigravanja mečeva 1. kola, u kojem se trebaju sastati: Vogošća – Kozara MP, Krivaja – Prijedor, Zrinjski – Konjuh, Goražde – Derventa, Čelik – Bosna (S), Gradačac – Maglaj, Čapljina – Sloga te Gračanica – Izviđač.

U skladu sa Statutom

 

Sastanku je prisustvovao i generalni sekretar RSBiH Smajo Karačić, koji je dao podršku formiranju ovog udruženja jer je, kaže, to i statutarna odluka Saveza. Karačić najavljuje da će danas u RSBiH biti održan novi sastanak.

–  Naravno, ja nisam član Izvršnog odbora, ali ću prenijeti stavove klubova. Nadam se da će se rješenje iznaći i da će takmičenje početi – kaže Karačić.

avaz

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close