Upoznajte sve bh. granične prelaze na kojima nećete čekati više od minute…

Nakon što je Hrvatska ušla u Evropsku uniju, granični prelazi između Bosne i Hercegovine i susjedne države su se promijenili – negdje su otvoreni novi prelazi, a neki su zatvoreni. Pogledajte kartu i saznajte preko koje granice možete preći u Hrvatsku!

Nakon što je 1. jula Hrvatska ušla u Evropsku uniju, granični prelazi između Bosne i Hercegovine i susjedne države su se promijenili – negdje su otvoreni novi prelazi, a neki su zatvoreni. Tako zbog hrvatskog pooštravanja graničnog režima, više ne možemo u susjednu zemlju preko svih graničnih prijelaza preko kojih smo do sada putovali.

Obzirom da je vrijeme godišnjih odmora, te da će mnogi državljani BiH ljeto provesti na hrvatskom primorju, nije na odmet informisati se na kojim prelazima možete preći granicu – kartu možete pogledati OVDJE.

Takođe, obzirom da su najveće gužve u ovom periodu na MGP Doljani/Metkovići, Granična policija BiH podsjeća bh. građane da u prelasku državne granice na putu prema moru ili u kontra pravcu mogu koristiti i novi Međunarodni granični prijelaz Bijača/Nova Sela, kao i međunarodne granične prijelaze: Zvirići/Prud, Crveni Grm/Mali Prolog, Orahovlje/Orah, Ivanica/Brgat, Gorica/Vinjani Donji i Osoje/Vinjani Gornji.

U odnosu na Međunarodni granični prijelaz Doljani svi nabrojani prijelazi imaju značajnije manju frekvenciju prometa vozila i putnika.

Takođe, putnici u namjeravanom prelasku državne granice na sjevernijem dijelu BiH, osim preko najfrekventijih MGP Bosanski Brod i Bosanska Gradiška granicu mogu prijeći na graničnim prijelazima u njihovoj blizini: preko MGP Šamac ili MGP Donja Gradina.

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

VEZANI TEKST: Preko kojih graničnih prelaza nakon 1. jula?

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close