-TopSLIDEVisoko

Upis u srednje škole u Visokom: Rekordan broj đaka sjedit će u klupama prvih razreda

Ovogodišnji upis u srednje škole u Visokom pokazao je značajan rast broja upisanih đaka u odnosu na prošlu godinu.

Prema informacijama do kojih je došao portal Visoko.co.ba, planirano je bilo upisati 484 đaka u prve razrede srednjih škola, ali se upisalo 473 učenika. Iako je ukupan broj upisanih manji od planiranog, evidentan je značajan porast u odnosu na prošlu godinu kada je upisano 448 đaka.

Istaknuta je značajna promjena u Medresi “Osman ef. Redžović”, gdje je upisan rekordan broj od 80 đaka, dok je planirano upisati 44 polaznika. Prošle godine, Medresa je planirala 44 upisana đaka, no upisalo ih je 76. Ove godine, ta vjerska škola je uspjela ispuniti plan upisa, a broj upisanih znatno je premašio očekivanja.

Franjevačka gimnazija Visoko također je postigla značajan uspjeh u upisivanju đaka, upisavši tačno 44 učenika, što odgovara planiranom broju. Prošle godine, plan upisa bio je isti, ali je upisano 31 đak. Ove godine, gimnazija je uspješno privukla veći broj učenika i ispunila svoj plan.

Gimnazija Visoko je također imala zapaženi porast u upisu đaka. Planirano je upisati 88 učenika, ali se upisalo 96, što predstavlja značajan rast u odnosu na prošlu godinu kada je bilo upisano 76 đaka.

Srednje škole u Visokom

Naim K. / Visoko.co.ba

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close