KošarkaSport

UO KS BiH smanjuje broj reprezentativnih selekcija?

Naši su košarkaši u toku prošle godine napravili vanserijske rezultate i pored teških uslova u kojima su bili primorani raditi, a situacija je još teža ove godine.

Stoga je upitno da li će brojne reprezentacije koje su nas prošle godine učinile ponosnim, ove godine uopće učestvovati u internacionalnim takmičenjima.

To nam je potvrdio direktor košarkaših reprezentacija, Igor Stojanović, koji je potvrdio da naša košarka nema veliku podršku domaćih institucija, a na kraju to može značiti ukidanje pojedinih selekcija, što dalje može uzrokovati odlazak pojedinih kvalitetnih igrača u druge selekcije. Interes postoji za Džanana Musu, koji je bio najbolji igrač reprezentacije do 16 godina, osvajača Evropskog prvenstva.

“Tačno je da postoji interes hrvatske reprezentacije, ali ja sam to rekao mnogo puta, a reći ću i sad. To me ni najmanje ne zanima i ne želim razmišljati o promjeni svog sportskog državljanstva. Ja nastupam za Bosnu i Hercegovinu i volim je toliko da ih mi ne pada na pamet da zbog novca ili bilo kakve druge materijalne koristi promijenim državljanstvo, a siguran sam da slično razmišljaju i moji saigrači. Nema ljepšeg osjećaja nego kada vidite da ste uzor djeci, to se ne može platiti”, kazao je Musa u izjavi za naš list.

Više o cijeloj problematici saznajte u našem printanom izdanju, koje je u prodaji od danas.

Novivrijeme.ba

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close