-TopSLIDEBiHPolitika

Ujedinjuju se NBL i A-SDA: Kongres će se održati u subotu

Nezavisna bosanskohercegovačka lista(NBL) Ibrahima Hadžibajrića i A-SDA Nermina Ogreševića trebale bi se ujedini, a kongres će se održati u subotu u Sarajevu.

Na press-konferenciji koja je održala Socijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine predsjednik ove partije Nermin Nikšić je odgovarajući na pitanja novinara kazao da mu je ovo poznato, te da je i ranije o ovome razgovarao sa predstavnicima NBL-a.

“Ne znam tačne pojedinosti kako i šta će da bude, kao što je ime i slično. Ali ovo je nešto kao osnivanje novog političkog subjekta, koliko sam ja upućen.”, kazao je Nikšić.

Komentarisao je Nikšić i da li ovim A-SDA postaje peti član sarajevske Četvorke.

“Sve stranke koje su u Četvorci osim Ibre(Ibrahim Hadžibajrić op. a.), participirale su sa A-SDA, a sada on sa njima ulazi u neki novi politički subjekat, mijenjaju naziv i slično. Tako da ne vidim da bi ikome ovako nešto trebalo smetati”, rekao je Nikšić.

Ovo okupljanje može biti dobar temelj za priču o izborima 2022. godine, ističe Nikšić i dodaje da bi dobro formiran blok opozicionih stranaka mogao da napravi dobar rezultat, zahvljujući kojem bi se konačno mogla napraviti vlast bez etnonacionalnih stranaka.


Radiosarajevo.ba

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close