BiHPolitika

Uhapšen šef Carinske ispostave Zvornik prilikom preuzimanja označenih novčanica

U policijskoj akciji “Rampa” pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) uhapsili su po nalogu Tužilaštva BiH Šefkiju Dacića, zaposlenika Uprave za indirektno oporezivanje BiH.

Dacić se sumnjiči da je počinio krivično djelo primanje dara ili drugih oblika koristi, a prilikom jučerašnjeg pretresa pronađeni su i privremeno oduzeti predmeti izvršenja krivičnog djela.

Iz Tužilaštva BiH kazali su da je riječ o šefu Carinske ispostave Zvornik te da je lišen slobode prilikom preuzimanja nezakonite imovinske koristi, u označenim novčanicama, kako bi zloupotrebom položaja pogodovao da se određeni predmeti oduzeti u okviru carinskog prekršaja uključujući i motorno vozilo, vrate počinitelju prekršaja.

“U odlučnoj akciji Tužilaštva BiH i SIPA-e, osumnjičeni je otkriven i spriječen. Postupajući tužitelj će tokom dana ispitati osumnjičenog te će nakon toga donijeti odluku o daljim aktivnostima u skladu sa zakonom”, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

Dacić je bio član Upravnog odbora Samostalnog sindikata državnih službenika i zaposlenika u Upravi za indirektno oporezivanje BiH dok se na njenom čelu nalazio Kemala Čauševića. Bio je i na poziciji šefa carinske ispostave u Kiseljaku sa koje ga je smijenio direktora UIO BiH Miro Džakula.

Klix.ba

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close