Uhapšen Naser Kelmendi

Naser Kelmendi se trenutno nalazi u pritvoru.

Piše: Centar za istraživačko novinarstvo

Naser Kelmendi je uhapšen i trenutno se nalazi u pritvoru, Centru za istraživačko novinarstvo (CIN) iz Sarajeva potvrdio je Baki Kelani, glasnogovornik kosovske policije. Kelani je kazao da je uhapšen i tridesetdvogodišnji Fuad Nikći koji je prilikom hapšenja Kelmendija policiji pružao otpor.

Tokom sinoćnje policijske akcije hapšenja u kosovskom gradu Prištini pretresena su i dva objekta koja su uhapšeni koristili te oduzeto više materijalnih dokaza i dva automobila. Kelmendi i Nikći čekaju daljnje postupanje, kazao je Kelani.

Kelmendi je uhapšen na osnovu interpolove potjernice koju je za njim raspisao Sud Bosne i Hercegovine (BiH) u septembru prošle godine, na zahtjev Tužilaštva BiH. U državnom tužilaštvu su novinarima CIN-a kazali da još čekaju zvaničnu potvtrdu hapšenja Kelmendija.

Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA) je u prošlogodišnjoj akciji kodnog naziva Lutka došla do materijalnih dokaza u vezi sa nekolicinom brojnih ubistava, pljački, organizovanog kriminala, trgovine drogom, pranja novca, zloupotrebe službenog položaja i slično. U akciji je uhapšeno 25 osoba i izvršen je pretres na više lokacija, među kojima je i Hotel Casa Grande na Ilidži u vlasništvu Kelmendija, koji je neposredno prije ove akcije pobjegao iz BiH.

Također, Nasera Kelmendija je američki State Department u junu prošle godine stavio na crnu listu na kojoj je opisan kao strani narkobos, o čemu su novinari CIN-a već izvještavali javnost.

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close