NogometSport

UEFA vratila proslave na teren, nema više dodjela pehara na tribini

Evropska nogometna federacija (UEFA) pod vodstvom Slovenca Aleksandra Čeferina uvela je još jednu novost. Pobjednicima evropskih takmičenja pehar će se dodijeliti na terenu, a ne kao do sada na tribini.

Ova odluka vrijedit će za sva klupska i reprezentativna takmičenja u muškoj i ženskoj konkurenciji koja su pod UEFA-inom kapom.

“Nogometni teren je mjesto na kojem bi igrači trebali slaviti svoje uspjehe. Smisao je da čelnici silaze na teren s tribina kako bi odali čast igračima,” kazao je Čeferin.

Na taj način pružit će se prilika da svi gledatelji na stadionu imaju pravi pogled i jasnu sliku veselja osvajača titule.

“Izgrađena su i posebna postolja čija sklapanje će trajati manje od pet minuta,” poručili su iz Nyona.

Prijašnjih godina pobjednici Lige prvaka i Evropske lige, kao i pobjednici evropskih prvenstava medalje i pehar dobijali su na tribinama.

Kako to izgleda u stvarnosti vidjet ćemo uskoro jer slijede tri finala evropskih kupova. U finalu Evropske lige 24. maja u Stockholmu će igrati Ajax i Manchester United, 1. juna u Cardiffu je finale Lige prvakinja između Lyona i PSG-a, 3. juna također u Cardiffu bit će finale Lige prvaka između Juventusa i Real Madrida.
(FENA)

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close