NogometSport

UEFA objavila idealnu momčad za 2015. godinu, Messi s najviše glasova

UEFA je u petak objavila imena najboljih 11 nogometaša Europe za 2015. godinu, a među njima nije hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić.

Najbolja momčad sastavljena je na temelju glasova gotovo osam milijuna ljudi koji su glasovali na UEFA-inim stranicama i preko twittera.

Među idealnom jedanaestoricom ima najviše igrača Barcelone, čak pet, zatim slijedi Real s tri predstavnika, pa minhenski Bayern s dva i Juventus s jednim predstavnikom.
Najboljih 11 nogometaša starog kontinenta u formaciji 4-3-3 su Manuel Neuer (Bayern), Dani Alves (Barcelona), Sergio Ramos (Real), Pique (Barcelona), Alaba (Bayern), Pogba (Juventus), Iniesta (Barcelona), James Rodrigez (Real), Lionel Messi (Barcelona), Ronaldo (Real) i Neymar (Barcelona). Najviše je glasova u postocima dobio Messi (70), a onda Alaba (69), Iniesta (63), Neuer (59), dok je Ronaldo dobio “samo” 41 posto glasova.
Među nominiranima bio je hrvatski reprezentativac i igrač Barcelone Ivan Rakitić koji nije osvojio mjesto u najboljoj momčadi Europe.

www.magazinplus.eu – HINA

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close