Udruženje “Mladi Volonteri”: “Obični heroji”

Udruženje “Mladi Volonteri” u ponedjeljak, 20.oktobra, sa početkom u 11 sati će organizovati implementaciju projekta “Obični heroji” čiji je glavni nosilac Centar za post-konfliktna istraživanja iz Sarajeva.

Sam projekat nastoji ispričati priče “običnih” građana, koji su, birajući da spase “onog drugog”, postali heroji u vrijeme kada je njihova zemlja proživljavala katasrofe. Projekat, uključuje postavljanje izložbe fotografija i održavanje radionice za 30 mladih ljudi u dobi od 15-25 godina.

Kada govorimo o izložbi fotografija, svaka od fotografisanih osoba je prevazišla etničke, vjerske, političke i društvene granice, da bi postala “spasitelj” u kontekstu rata, sukoba i genocida. Istaknuti “spasioci” dolaze iz različitih zemalja, uključujući i vrijeme holokausta u Ruandi, Kambodži i Bosni i Hercegovini. Bitno je napomenuti da će izložba biti postavljena na Trgu Džemala Bijedića, ispred Općine Visoko, i trajat će tri dana (ponedjeljak, utorak i srijedu) 20. 21. i 22. Oktobar 2014.godine.

Ovaj projekat se implementuje u saradnji sa Ambasadom Kraljevine Norveške, PROOF: Mediji za socijalnu pravdu i Yale Univerzitetom, uz podršku Američke ambasade u BiH, američkog State Department-a, NATO-a i Konrad Adenauer Stiftung.

Pozivamo sve sugrađane da posjete izložbu fotografija.

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close