U Zetri okončana sportska manifestacija “Ice fest 2014”

Utakmicom regionalne hokajške EBEL lige Olimpija – KAC Klagenfurt sinoć je u Zetri okončana trodnevna sportska manifestacija “Ice Fest 2014.”, upriličena u povodu obilježavanja 30. godišnjice održavanja 14. zimskih olimpijskih igara.

U prisustvu više od 7.000 ljubitelja hokeja u Zetri susret Olimpije i KAC Klagenfurta, koji brani naslov u ovom takmičenju, okonačan je rezultatom 2:1 u korist austrijske ekipe.

Hokejaši Olimpije, koji su u Zetri bili formalni domaćini, u prvom susretu prije dva dana također su poraženi od još jednog austrijskog predstavnika, ekipe
Filaha sa 6:5. Ljubljanska ekipa sa dva nova poraza ostala je na posljednjem, 12. mjestu na tabeli.

EBEL liga spada u red najjačih regionalnih takmičenja u Evropi u kojoj nastupaju predstavnici Austrije, Češke, Italije, Mađarske, Slovenije i Slovačke.

Pored utakmica EBEL lige, koje su bile glavni događaj manifestacije, praznik hokeja uveličali su domaći mladi hokejaši, koji su bili učesnici turnira zajedno s vršnjacima iz Slovenije, Hrvatske i Srbije. U sklopu manifestacije u subotu je odigrana i revijalna utakmica veterana, te organiziran “Ice Fest disko na ledu”, uz prigodne muzičke sadržaje.

Organizatori manifestacije bili su Hokejaški savez BiH i Hokejaški klub Olimpija iz Ljubljane, uz podršku EBEL lige, te uz pokroviteljstvo Grada Sarajeva.

www.magazinplus.eu – BHRT

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close