U zeničkoj kasarni obilježen Dan oružanih snaga BiH

Premijer Fikret Plevljak ZDK i ministar za boračka pitanja ZDK Ekrem Tuka prisustvovali su svečanosti 1. pješadijskog bataljona u kasarni „7. muslimanske brigade“ u Zenici, upriličenoj u povodu obilježavanja 1. decembra, Dana oružanih snaga BiH.

Postrojenim vojnicima i vojnikinjama 1. pješadijskog bataljona obratio se pukovnik Mirsad Stabančić, komandant kasarne „7. muslimanske brigade“ u Zenici, čestitajući im Dan oružanih sbaga BiH.

-Oružane snage BiH čine pripadnici iz reda sva tri konstitutivna naroda i iz reda ostalih u skladu sa Ustavom i Zakonima BiH. Uspjeh u svakoj zemlji po prirodi stvari ili po Ustavu jedna je od ključnih institucija koja je garant mira i stabilnosti. Oružane snage u postkonfliktnoj Bosni i Hercegovini zasigurno imaju dimenziju više. Oružane snage BiH jasno pokazuju i dokazuju da se odgovornom saradnjom i dogovorom mogu postići velike stvari u ovoj zemlji na dobrobit svih njenih građana, bez obzira na njihovu nacionalnu, političku ili bilo koje drugo opredjeljenje, istakao je Stabančić.

Ovom prilikom dodjeljena su priznanja istaknutim pripadnicima 1. pješadijskog bataljona,  a na osnovu odluke Vrhovne komande OS BiH.

Pres služba ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close