Ostali sportoviSport

U Zenici vrhunski uvjeti za teniski meč BiH – Poljska

Zenička Arena je spremna za susret najboljih tenisera Bosne i Hercegovine i Poljske, koji će se u okviru Davis Cup takmičenja održati od 3. do 5. februara.

Sportski radnici Zenice odgodili su sve sportske susrete i takmičenja u ovoj dvorani tokom proteklog vikenda i omogućili postavljanje teniske podloge, tako da su obje selekcije jučer održale nekoliko treninga i testirale novu podlogu.

Prema riječima direktora JP za upravljanje i održavanje sportskih objekata u Zenici Feđe Jovanovića objekt Gradske Arene u ovom trenutku osigurao je sve vrhunske uvjete za održavanje tenis mečeva Davis Cupa, i igrači obje reprezentacije imati će vrhunske uslove za takmičenje.

“Nakon iskustva u susretu s timom Tunisa i sada s Poljskom možemo reći da smo spremni da ispunimo sve zahtjeve, koji se traže za vrhunski tenis. Trebalo nam je da steknemo iskustvo u organizaciji vrhunskih teniskih takmičenja i sada možemo reći da smo u rangu ostalih teniskih sportskih centara u regionu. Gradska arena je spremna za Davis Cup susrete tenisera Bosne i Hercegovine i Poljske, a to će vidjeti svi oni koji budu posjetili ovu značajnu sportsku manifestaciju”, kaže Jovanović.

Danas i u naredna dva dana obje reprezentacije imat će na raspolaganju dvoranu za treninge igrača, a u četvrtak je planirano javno žrijebanje ekipa i određivanje parova, koji bi trebali da nastupe na prvim mečevima u petak 3.februara.

Domaćini susreta BiH – Poljska za danas su u Gradskoj areni u Zenici planirali održati konferencija za medije na kojoj će upoznati javnost s teniserima koji će nastupiti u ovom meču.

Važno je napomenuti da za ovaj susret Davis Cupa u Zenici vlada veliko interesovanje, jer će u reprezentaciji nastupiti naši najbolji igrači predvođeni Damirom Džumhurom, a ulaznice su već puštene u prodaju. Paket ulaznica za sva tri dana košta 10 KM, a  jednodnevne ulaznice za prvi i treći dan su pet KM, dok za drugi dan, kada je predviđen susret parova, cijena je tri KM, i ulaznice se u predprodaji mogu kupiti u Gradskoj areni.

(FENA)

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close