U Visokom prezentiran Investicioni program vodosnabdijevanja općine

Promocija “Investicionog programa Općine Visoko u oblasti komunalne infrastrukture – vodosnabdjevanje – I faza: Proširenje gradskog vodovodnog sistema”, održana je jučer, četvrtak 27.2.2014. godine, na prostoru općine Visoko i to u: Velikoj sali Općine Visoko, Medresi “Osman ef. Redžović” u Čajangradu i u OŠ “Mula Mustafa Bašeskija” u Donjem Moštru.

U sklopu promocije, prezentiran je Izvještaj o izvedenim vodoistražnim radovima na izvorištima Vrutak i Šećine njive, Glavni projekat proširenja gradske vodovodne mreže Visoko, te Glavni projekat izgradnje kolektora otpadnih voda sa regulacijom rijeka Bosne i Fojnice u Visokom.

Na jučerašnjim promocijama izneseno je to da je kapacitet izvorišta Vrutak 100 litara vode u sekundi, a trenutna eksploatacija je 60 litara, što znači da oko 4000 stanovnika visočke Mjesne zajednice Gračanica čija je potreba 17 litara u sekundi, sasvim realno, realizacijom ovog projekta može očekivati rješenje svog dugogodišnjeg problema nedostatka pitke vode. Također, voda bi trebala biti obezbijeđena i za stanovnike Moštra koje ima oko 5000 stanovnika, kao i za sve ostale stanovnike Visokog.

Prezentacijama su prisustvovali brojni građani, a sve u cilju detaljnog informisanja u vezi sa projektom koji je od velikog značaja za stanovnike općine Visoko.

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close