U toku intenzivni radovi na izgradnji zgrade Općine Kakanj

U Ulici branilaca u Kaknju odvijaju se intenzivni radovi na izgradnji zgrade Općine Kakanj.

Prethodno je izvršena izgradnja potpornog zida, te drugi radovi koji su bili preduslov za početak izgradnje novog administrativnog objekta u Kaknju.

Nakon decenija pružanja usluga građanima u objektu koji je vlasništvo RMU Kakanj, nakon brojnih opravdanih sugestija i kritika da stara i trošna zgrada zbog arhitektonskih barijera ne pruža mogućnost da se građanima s posebnim potrebama omogući pristup svim službama koje pružaju usluge, donesena je odluka o izgradnji nove zgrade Općine Kakanj.

Vrijednost Ugovora o izvođenju grubih građevinskih radova na izgradnji zgrade Općine Kakanj u prvoj fazi iznosi 2.002.755 KM. Izvođač radova je Konzorcij “ITC” Zenica i “Trgošped” Kakanj.

Radovi se finansiraju iz sredstava ostvarenih prodajom poslovnih prostora koji su bili u vlasništvu Općine Kakanj. Ova sredstva mogu biti utrošena samo za izgradnju novih objekata u vlasništvu Općine.

U budućoj zgradi planirane su podrumske prostorije sa 52 mjesta za parkiranje. U suterenu će biti smještena šalter-sala, sala za vjenčanja i šest poslovnih prostora. Bit će građene i tri etaže u kojima će biti radni prostori za općinske službe, sale za sastanke, sala za sjednice Općinskog vijeća, a objekat će sadržavati i veliki hol. U jednom dijelu potkrovlja bit će izgrađena otvorena terasa.

ekapija.BA

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close