U Švedskoj X. svjetsko prvenstvo bh dijaspore u futsalu

Želimo Vas obavijestiti da će jubilarno  X. svjetsko prvenstvo bosanskohercegovačke dijaspore u malom fudbalu/nogometu/futsalu, u organizaciji Svjetskog saveza dijaspore Bosne i Hercegovine, biti održano u Švedskoj – Västerås  od 3. do 5. maja 2013.

Pokrovitelj prvenstva je Nogometni/Fudbalski Savez Bosne i Hercegovine.

Nakon Linca u Austriji, trostrukog organizatora ovog eminentnog takmičenja, zatim Antverpena u Belgiji, Minhena u Njemačkoj, Birminghama u Velikoj Britaniji, Luksemburga, Velike Kladuše, Bielle u Italiji, čast da bude domaćin jubilarnog 10. takmičenja pripala je našim zemljacima u Švedskoj.

Domaćin takmičenja je Savez BiH udruženja u Švedskoj.

Grad Västerås se nalazi 100 km sjeverozapadno od Stockholma i 60 km jugozapadno od Uppsale. S aerodromom Hässlö u Västeråsu grad je direktnim linijama povezan sa Španijom i Engleskom. U njemu egzistira pet bosanskohercegovačkih udruženja, ima oko 140 000 stanovnika i šesti je grad po veličini u Švedskoj.

Pozivamo sve potencijalne sponzore  da pomognu u realiziciji narednog šampionata. Nadamo se da će Vaša kompanija naći obostrani interes za ovu veliku manifestaciju i postati njen SPONZOR.

Takođe pozivamo medijske kuće iz Bosne i Hercegovine i dijaspore da se uključe u medijsku promociju takmičenja. Prednost pri izboru partnera imat će one medijske kuće koje će informaciju o ovom prvenstvu podjednako prenijeti našim građanima u domovini i iseljeništvu.

Na web stranici Svjetskog saveza dijaspore Bosne i Hercegovine www.bihdijaspora.com u sekciji aktivnosti možete pronaći dodatne informacije o ovom eminentnom takmičenju.

GO. SSDBIH – Komisija za sport i  informiranje

www.magazinplus.eu

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close