U Skenderiji otvoreno Balkansko prvenstvo u stonom tenisu; Hadžiahmetović: BiH može do zlata

Seniorsko balkansko prvenstvo u stonom tenisu (39.) svečano je otvoreno danas u KSC Skenderija u Sarajevu.
Takmičenje koje organizira Stonoteniska akademija STAD, a na kojem će stonoteniske vještine pokazati više od 100 mladih sportista, prigodnim govorom otvorio je načelnik Općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić i poželio mladim sportistima sreću u predstojećim sportskim iskušenjima.

U konkurenciji najboljih stonotenisera Balkana, Bosnu i Hercegovinu će predstavljati 12 sportista, po šest u muškoj i ženskoj kategoriji, a jedan od najvećih aduta BiH je višestruka prvakinja Emina Hadžiamhetović.

U izjavi za Agenciju Fena, Hadžiahmetović je naglasila da je reprezentacija BiH odlično startala takmičenje pobjedom protiv Rumunije, te da su njene individualne ambicije osvajanje prvog mjesta na balkanskom turniru.

– Odlično smo se pripremali za prvenstvo i vjerujem da možemo ostvariti dobar uspjeh. Na samom početku smo pobijedili Rumuniju, što nam nikada ranije nije pošlo za rukom. U individualnoj konkurenciji ću također dati sve od sebe, a nadam se najsjajnijem odličju – kazala je Hadžiahmetović.

Bh. stonoteniserke u grupi su s Rumunijom, Kosovom i Turskom, a Hadžiahmetović ističe da je BiH već jednom nogom u polufinalu takmičenja nakon što je u prvom meču savladala najtežeg protivnika – Rumuniju.

U narednom kolu BiH će odmjeriti snage s Turskom, a zatim s Kosovom, koje prvi put nastupa na stonoteniskom prvenstvu Balkana.

oslobodjenje.ba

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close