U Sarajevu održan šesti tradicionalni bajramski koncert

Prvi dan Ramazanskog bajrama u Sarajevu je večeras obilježen i tradicionalnim koncertom “Bajram dođe, mirišu avlije”, održanim u dvorani „Mirza Delibašić“ u Kulturno-sportskom centru Skenderija, javio je novinar agencije Anadolija.

Organizator koncerta je Medžlis Islamske zajednice Sarajevo, u saradnji s KSC-om Skenderija.

Iz Medžlis Islamske zajednice Sarajevo poručili su da koncert ima za cilj istaknuti vrijednosti bajramskih praznika za muslimane, kao dana ljubavi, rodbinske bliskosti, poštivanja starijih i nadasve dana opće solidarnosti i ljubavi među svim ljudima.

Prema procjenama organizatora koncertu je nazočilo oko devet hiljada ljudi.

Brojni gosti koncerta imali su priliku da uživaju u bogatom programu tokom kojeg su izvedene tradicionalne i vjerske melodije. Program je uveličalo učešće najeminentnijih izvođača duhovne i popularne muzike u BiH.

Među brojnim izvođačima nastupili su , Eldin Huseinbegović, Armin Muzaferija, Burhan Šaban, Aziz Alili, Lejla Jusić, Naida Ćatić, Vanja Muhović, Vahidin Veladžić, Resul Alić, Hasan Jasarević, Šejla Džakmić, kao i horovi „Medžlisa islamske zajednice Sarajevo“, „Mektebski bulbuli“, „Gazija Bužim“ i drugi, bend Armina Hodžića, te orkestar “Amadeus”.

Muzički producent je Emir Nuhanović, dok je tehničku organizaciju večerašnjeg koncerta preuzeo Armin Hodžić.

Radi se o šestom bajramskom koncertu koji ujedno ima i humanitarni karakter te će sredstva prikupljena od prodaje ulaznica biti iskorištena za školovanje najugroženijih kategorija društva.

Do sada je na pet održanih koncerata prisustvovalo oko 32.000 gledalaca uz učešće preko 120 eminentnih izvođača.

 

(AA)

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close