RukometSport

U Rijeci operisan golman RK Vogošća PH Adnan Šabanović

U RIJECI OPERISAN GOLMAN RUKOMETNOG KLUBA „VOGOŠĆA PH“ ADNAN ŠABANOVIĆ

 

U Specijalnoj bolnici Dr. Nemec u Rijeci jučer je urađena atroskopija koljena  Adnanu Šabanoviću.

 

Naime, na utakmici 2. kola PL BiH protiv Goražda, golman Šabanović osjetio je jaku bol u koljenu. Prvi pregledi su upućivali na povredu križnih ligamenata. Predsjednik UO RK Vogošća PH Fetah Kadrić sa ostalim članovima Upravnog odbora donio je odluku i insistirao da Adnan ide odmah na pregled kod Dr. Nemeca da se ustanovi o kojoj se povredi radi. Nakon pregleda u Specijalnoj bolnici, predložena je atroskopija koljena na što je klub na čelu sa predsjednikom Kadrićem odmah pristao.

„Pošto sam i sam  bio na pomenutoj utakmici, vidio sam momenat kada se požalio na povredu, ali Adnan je stisnuo zube i branio skoro do kraja utakmice.  Naravno da je klub  bez razmišljanja stao iza svog igrača. Naše mišljenje je bilo da je Prof. Nemec najbolji stručnjak u regionu i zato smo ga tamo i uputili. Ovim putem bi poželio Adnanau brz oporavak, i vraćanje na teren gdje i pripada“. Rekao je Kadrić, predsjednik kluba RK Vogošća PH.

 

„Jučer sam uradio atroskopiju koljena na klinici Dr. Nemeca jednog od najboljih stručnjaka kada su u pitanju sportske povrede. Sve je prošlo u najboljem redu i dobro se osjećam. Klub je odlučio da se pregled i operativni zahvat obavi u Specijalnoj bolnici u Rijeci. Igrači znaju da u tim teškim momentima najbitnija je potrška kluba koju sam ja stopostotno imao. Ovim putem se želim zahvaliti cijelom kolektivu kluba i svojim saigračima koji su bili cijelo vrijeme uz mene. Očekujem da se vratim na teren za tri sedmice. Rekao je golman Vogošće Adnan Šabanović.

Adnana Šabanović se od srca zahvaljuje i cijelom timu Specijalne bolnice Dr. Nemec na profesionalnom odnosu i obavljenom operativnom zahvatu.

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close