NogometSport

U Radniku očekuju težak revanš

Pozitivna atmosfera u ekipi bijeljinskog Radnika pred današnji uzvrat protiv bugarske Beroe u Banjoj Luci

Fudbaleri Radnika dočekuju danas bugarski Beroe na Gradskom stadionu u Banjoj Luci u revanš-meču prvog kola kvalifikacija za Evropsku ligu u 18 sati. U prvom susretu ishod je bio 0:0.
Rezultat koji budi nadu

Trener Radnika Slavko Petrović rekao je da nema mjesta za bilo kakvo potcjenjivanje bugarskog predstavnika, koji ima veliki igrački kvalitet.
– Atmosfera u našoj ekipi je sjajna. Što se tiče revanša protiv Beroe, rezultat koji smo izvukli na gostovanju nam svakako daje nadu da možemo izboriti prolaz u dalje takmičenje. Sigurno je da neće biti lako. Nećemo ni da stupamo u bilo kakvu euforiju nakon prvog meča i povoljnog rezultata, kazao je Petrović i dodao:
– Ako uspješno završimo domaće domaće zadatke u ovom revanšu kao i u prvom meču, možemo se nadati povoljnom ishodu. U svakom slučaju, očekuje nas jako težak protivnik, koji ima vrhunske igrače. U prvom meču vršili su veliki pritisak i mi smo bukvalno preživljavali prvih 30 minuta. Potom su oni fizički pali, a mi smo zauzeli pozicije na terenu onakve kakve smo priželjkivali pa kvalitet bugarskih igrača više nije mogao toliko doći do izražaja. Sve smo presingom stizali da zatvorimo, rival nije imao gol-šansu, za razliku od nas, koji sada samo možemo da žalimo za dvije dobre prilike koje su ostale neiskorištene.

Poziv na oprez

Pričajući o adutima Radnika u meču protiv bugarskog tima, trener Petrović je istakao:
– Ovaj rezultat iz prvog meča može biti mač sa dvije oštrice. Jasno je da ako primimo gol, onda moramo dati dva. Moramo zbog toga biti oprezni, ali i agresivni. Jedan od naših aduta trebali bi biti dobra organizovanost na terenu i snažna kolektivna igra.

Oslobođenje

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close