-TopSLIDEBiHPolitika

U pucnjavi u Bijeljini ranjen policajac

Više osoba iz Brčkog fizički napalo S.G. iz Bijeljine, koji je pokušao da spriječi drugog muškarca koji je fizički nasrnuo na djevojku u putničkom automobilu

U pucnjavi koja se dogodila u noći između četvrtka i petka, dva sata nakon ponoći, ispred jednog ugostiteljskog objekta u Bijeljini, ranjeni su O.P. iz Brčkog i P.K. iz Bosanske Gradiške, policijski službenik Specijalne antiterorističke jedinice, saopćeno je iz Policijske uprave Bijeljina.

– Policijski službenici su nakon što im je javljeno da je u neposrednoj blizini ugostiteljskog objekta došlo do upotrebe vatrenog oružja, izašli na lice mjesta i zatekli su povrijeđene O.P. iz Brčkog i P.K. iz Bosanske Gradiške.

Obojica su prevezeni u Medicinski centar Bijeljina, gdje je dežurni ljekar konstatovao da su obojica životno ugroženi. O ovom slučaju obaviješten je tužilac Okružnog javnog tužilaštva Bijeljina koji je izdao naredbu o izvršenju uviđaja i preuzimanju drugih mjera i radnji na rasvjetljavanju ovog krivičnog djela –  navodi se u policijskom saopštenju.

Kako je saopćeno, operativnim radom na terenu, prikupljenim činjenicama i dokazima došlo se do podataka da je više osoba sa područja Brčkog fizički napalo osobu S.G. iz Bijeljine, koji je pokušalo da spriječi drugog muškarca koji je fizički nasrnuo na djevojku u putničkom automobilu.

Tom prilikom nepoznati muškarac je upotrijebio vatreno oružje, pucajući u pravcu automobila, a zbog sprečavanja sukoba intervenisali su pripadnici Specijane antiterorističke jedinice, usljed čega je jedan od njih povrijeđen.

Nakon provedenih mjera i radnji biće dostavljen izvještaj Okružnom javnom tužilaštvu u Bijeljini o postojanju osnova sumnje da je izvršeno krivično djelo izazivanja opšte opasnosti, dok je za osobama iz Brčkog raspisana potraga.

Avaz

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close