U Posušju startala 1. Liga Bosne i Hercegovine u golfu

U subotu, 16. martam na igralištu Topala u Posušju startala je 1. Liga Bosne i Hercegovine u golfu. Prema najavama za naslov prvaka takmičit će se golferi iz slijedećih klubova: Sarajevo, Posušje Hercegovina i Betanija

(DEPO PORTAL/aa)

IU subotu, 16. martam na igralištu Topala u Posušju startala je 1. Liga Bosne i Hercegovine u golfu. Prema najavama za naslov prvaka takmičit će se golferi iz slijedećih klubova: Sarajevo, Posušje Hercegovina i Betanija.

Prema Pravilniku, Liga Bosne i Hercegovine se igra u četiri kola. Na igralištu Topala se igra 1.i 2. kolo u terminu 16. i 17.03.2013, dok na igralištu VF-a termin odigravanja je 20. i 21.04.2013 godine. U slučaju loših vremenskih uvjeta rukovodilac lige može da promjeni termin u dogovoru sa kapitenima ekipe.

Klub može da prijavi više ekipa za Ligu. Krajnji rok za prijavu je 24 sata prije odigravanja svakog kola. Obavezna je prijava kapitena ekipe. Ako je igrač u jednom kolu nastupio za klub u ekipi 1, slijedeće kolo može da nastupi za isti klub u ekipi 2. Igrači koji su nastupali za neki klub ne mogu u sljedećim kolima nastupati za drugi klub. U slučaju povrede ovog pravila – diskvalifikacija.

U jednoj ekipi mogu da budu maksimalno tri prijavljena igrača, a za rezultat se boduju dva najbolja rezultata. Pravo nastupa imaju uredno registrirani amaterski igrači u klubovima. Ekipe mogu da budu i mješovite, s tim da se igra sa istih ispucavališta (Tee-off) na oba igrališta bez obzira na spol.

Igra se Stroke igra. ZABRANJENO je rukom dirati  lopticu na bilo kojem dijelu igrališta osim na greenu kao i na ispucalištu. ( Može se primjeniti lokalno pravilo pomjeranja loptice u slučaju nedostataka na terenu, ali preporuka je NEMA POMJERANJA LOPTICE).

Pobjednik Lige je ekipa koja ima najmanji broj udaraca iz četiri kola. Ako ekipa nije nastupila u svim kolima, neće imati ukupni plasman. U slučaju neriješenog rezultata odlučuje bolji rezultat kako slijedi: u 4. kolu, 3. kolu, 2. kolu…

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close