U operativnoj akciji „Joker“ SIPA lišila slobode 5 osoba zbog organiziranog kriminala

Postupajući po nalozima Suda BiH i Tužiteljstva BiH, policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), jučer su, 25.3.2014. godine, u operativnoj akciji „Joker“, slobode lišili pet osoba zbog organiziranog kriminala.

Slobode su lišene osobe inicijala A.S., A.S., DŽ.Š., D.T. i I.M. zbog postojanja osnova sumnje da su počinili kazneno djelo organizirani kriminal, u svezi sa kaznenim djelima: carinska prijevara, krijumčarenje, porezna utaja ili prevara, primanje dara ili drugih oblika koristi, davanje dara ili drugih oblika koristi, protuzakonito posredovanje i zlouporaba položaja ili ovlašćenja i dr.

Članovi organizirane kriminalne grupe sumnjiče se da su djelujući u periodu od 2012. – 2014.godine prilikom kontejnerskog uvoza tekstilne i druge robe iz NR Kine u BiH izvršili više kaznenih djela vezanih za carinske i porezne utaje, čime je budžet BiH oštećen u iznosu od više stotina tisuća KM.

U toku su pretrage objekata na ukupno devet lokacija na području Sarajeva, I. Sarajeva i Čelinca, s ciljem pronalaženja predmeta koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku.

Navedene aktivnosti realizirane su u suradnji sa pripadnicima Uprave za neizravno oporezivanje BiH, Granične policije BiH, MUP-a ŽS i MUP-a RS.

Osobe lišene slobode bit će privedene u službene prostorije Državne agencije za istrage i zaštitu, gdje će nad njima biti izvršena kriminalistička obrada, nakon čega će u zakonskom roku, uz izvješće o počinjenom kaznenom djelu i izvršiteljima, biti predate na dalje postupanje Tužiteljstvu BiH.

www.magazinplus.eu – SIPA

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close