U Općini Visoko predstavljen EU info centar

Danas je u Općini Visoko održana prezentacija EU info centra za članove općinske administracije i predstavnike organizacija civilnog društva čija će međusobna komunikacija biti ključna za uspješan razvoj i realizaciju budućih projekata finansiranih od strane EU.

Radi se o projektu kojeg je nedavno pokrenula Delegacija Evropske unije u BiH s ciljem boljeg razumijevanja Evropske unije, njene politike i programa.

Edin Atlić, voditelj EU info centra, predstavio je Centar i upoznao prisutne sa perspektivama i trenutnim statusom programa EU koji su od interesa za lokalnu upravu i organizacije civilnog društva.

Na prezentaciji je istaknuto da je ovo je još jedan dobar potez Evropske unije kojim se nastoji ojačati privatno poduzetništvo i smanjiti nezaposlenost u našoj zemlji.

Predstavnici Info centra ovih dana obilaze značajnije općine i gradove u BiH i predstavljaju svoje aktivnosti, te upoznavaju lokalnu administarciju sa IPA fondovima.

Prije šest mjeseci Info centar Evropske unije u Sarajevu formalno je počeo sa radom i svojim djelovanjem pokriva cijelu Bosnu i Hercegovinu. Radi se o dugoročnom programu Evropske unije sa jasnim zadacima i ciljevima.

Projekt finansira EU putem instrumenta za pretpristupnu pomoć. Pružat će informacije bh. javnosti i drugim zainteresiranim stranama o Evropskoj uniji i svemu što ona nudi građanima.

 

Press Općine Visoko

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close